Terug

Team Borrelnoten

Je hebt mensen die roepen dat de televisie zoals we die nu nog kennen, binnenkort voorbij zal zijn. Dat we dan niet meer op gezette tijden voor de buis zullen zitten om ons lievelingsprogramma te kijken, maar dat we alles streamen, en elk programma op elk moment van de dag kunnen zien. We streamen nu al heel veel, maar over een paar jaar zal wellicht zelfs het achtuurjournaal niet meer een reden zijn om de televisie aan te zetten.

Ik zeg: doe het niet, mensen. Streamen is levensgevaarlijk. Streamen is de dood in de pot voor je sociale- en je liefdesleven.

Ik ben hier zelf het slachtoffer van geworden, en ik waarschuw jullie nu. Red jezelf, want ik ben allang niet meer te redden.

Nu moet ik er wel een kanttekening bij plaatsen. Streaming is vooral slecht voor de mateloze types onder ons. Ben jij zo iemand die een klein blokje van een chocoladereep kan eten en de rest van de reep daarna met een gerust hart terug in het kastje kan leggen? Van harte: jij kunt best een Netflix-abonnement nemen. Ikzelf ken deze mensen niet, maar ze zullen ongetwijfeld bestaan. Ben je meer het type dat bij het zien van een zak borrelnoten een waas voor ogen krijgt en pas weer wakker wordt wanneer je het hele keukenkastje hebt leeggevroten? Ren dan snel weg.

Ik heb geen zelfbeheersing. Ik ben van Team Borrelnoten. Ik kan dus niet een serie op Netflix aanslingeren, één aflevering kijken en daarna tevreden mijn administratie doen. Nee. Ik kijk één aflevering, en dan nog één, en vervolgens kom ik pas bij zinnen wanneer ik de complete serie heb gekeken en we maanden verder zijn. Seizoenen zijn voorbij getrokken, vriendinnen zijn bezwangerd en bevallen en ik was al die tijd druk met Homeland.

Ik heb ziekte geveinsd om op een feestje vroeg naar huis te kunnen. Thuisgekomen keek ik de hele nacht Borgen. De volgende dag zei ik dat ik me al een stuk beter voelde, en dat de nachtrust me goed had gedaan.

Ik ben mateloos, lieg en bedrieg en trek me terug. Streamen is drugs. Er is te veel en het is te leuk.   Trap er niet in, mensen. Blijf gewoon bij het Achtuurjournaal. En druk de tv daarna snel uit.